Kā likvidēt skrāpējumus uz lamināta grīdas seguma

Mūsdienās lamināts tiek plaši izmantots grīdu dizainā, bet ko darīt, ja uz tā ir skrāpējumi?

Laminātam piemīt vairākas pozitīvas īpašības, tostarp: nodilumizturība, tas izskatās lieliski un estētiski. Un, lai gan lamināts (atkarībā no klases) ir diezgan izturīgs pret iespiedumiem uz tā virsmas, gadās, ka uz tā parādās plaisas (piemēram, mēbeļu pārvietošanas dēļ) vai nelieli iespiedumi.

Kā likvidēt skrāpējumus uz lamināta grīdas ar vaska zīmuli

Ja skrāpējums nav pārāk dziļš, izmantojiet vaska zīmuli. Iegādājieties vaska zīmuli celtniecības preču veikalā (paņemiet gabaliņu no sava lamināta un pieskaņojiet krāsu).

Notīriet skrāpējuma virsmu no putekļiem, attaukojiet to un ar zīmuli uzklājiet vaska kārtu visā dziļumā un garumā. Ļaujiet tam nožūt un pēc tam viegli noslaukiet virsmu ar sausu mīkstu drānu.

Lasi vēl: Iemet pannā 1 šķipsniņu: eļļa vairāk nesprakstēs, kad cepsiet kotletes

 Kā likvidēt skrāpējumus uz lamināta grīdas ar labošanas pastu

Remonta (speciālo) pastu izmanto, ja uz lamināta ir dziļš skrāpējums. Veikalā iegādājamies “lamināta pastu” un rīkojamies saskaņā ar instrukciju.

Notīriet skrāpējuma virsmu no putekļiem, attaukojiet to un ar lāpstiņu vienmērīgi uzklājiet lamināta pastu uz skrāpējuma. Pārpalikumu noņemiet ar mitru drānu. Pēc tam noslaukiet virsmu ar sausu drānu. Pēc pāris stundām var staigāt pa salaboto daļu.

Speciālā pasta tiek ražota dažādās krāsās. Tā ir izgatavota atbilstoši paneļu sastāvam, tāpēc perfekti pie tā pieguļ.

Tāpat jums lieliski lamināta labošanai noderēs karstā mastika bojājumu labošanai vai dabīgais vasks. Vasku var sajaukt ar parastu apavu krēmu, kas atbilst lamināta krāsai, kas tikai palielinās masas izturību.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment